Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protester i Hongkong väcker ordkrig

Ett ordkrig om Hongkong bröt ut i natt mellan USA och Kina. Under natten kom även nyheten om att förskolan Bollen i Örebro måste stängs akut på grund av mögel.Här kommer nattens nyhetssammanfattning.

Annons

Lokalt

Polisen i länet har inte haft några större händelser under natten.

– Mycket lugn natt, säger Henrik Dahlström, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Förskolan Bollen stängs akut

Inom en månad måste all verksamhet ha flyttat. Anledningen är en fuktskada i köket.

– Vi misstänker att det är mögel, säger Göran Lunander, vd på Futurum.

Barnens situation otydlig om ensamstående

Barnens situation måste utredas mer när ensamstående kvinnor får assisterad befruktning. Det anser Landstingsstyrelsen i Örebro län, som vill vänta med att tycka till om ett remissförslag, rapporterar Sveriges Radio Örebro.

Lyssna på inslaget genom att klicka på spelaren till höger.

Sverige

Kritiserad SD-politiker invald

Håkan Malmgren, SD-politiker i Tomelilla, uppmanades före valet av partiet att lämna sina politiska uppdrag och avsäga sig sin kandidatur. Trots det är han nu invald i fullmäktige.

Malmgren säger till Ystads Allehanda att han tänker behålla platsen om han inte får annat besked från partiet.

Anonyma tips vapen mot matfusk

Nu hoppas Livsmedelsverket på tips för att få bukt med matfusket. Via en visselblåsarfunktion ska anställda i branschen kunna slå larm när de misstänker att hanteringen inte går rätt till.

Världen

USA och Kina ordkrigar om Hongkong

I samband med att den kinesiske utrikesministern Wang Yi på onsdagen besökte Washington ska USA:s president Barack Obama, när han tittade in på ett möte mellan Wang Yi och den amerikanska säkerhetsrådgivaren Susan Rice, ha förklarat att "USA följde utvecklingen i Hongkong noggrant".

Några timmar tidigare hade Wang, i överläggningarna med sin amerikanske kollega John Kerry, sagt till denne att demonstrationerna i Hongkong inte angick USA.

Titta gärna på vårt samlade material om protesterna i Hongkong från sociala medier och andra källor på nätet, genom attt klicka på bilden i toppen på artikeln.

Mer läsning

Annons