Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protester över hela USA

Över hela USA hölls i natt protester mot att polismannen Darren Wilson  slipper åtal. Minst 24 arbetare omkom i samband med en brand i en kolgruva i nordöstra Kina.Här är nattens nyhetssammanfattning

Annons

Lokalt

Medberoende köar till Sputnik

Människor står för första gången på 20 år i kö för få stöd av Sputnik. Sputnik är en verksamhet i Örebro kommun som stödjer anhöriga till missbrukare.

– Det kanske kommer bli så att vi får börja med ett kösystem, säger Mia Alfredsson Hero som är kurator på Sputnik till Sveriges Radio Örebro.

Lyssna på inslaget genom att klicka på spelaren till höger.

Sverige

Många nöjda med förskolan 

Förskolan är en av de kommunala verksamheter som får högst nöjdhetsbetyg, enligt Svenskt kvalitetsindex som mätt medborgarnas förtroende för och nöjdhet med olika former av samhällsservice.

Världen

Många dog i gruvbrand i Kina

Minst 24 arbetare omkom i samband med en brand i en kolgruva i nordöstra Kina. Över 50 skadades i olyckan i provinsen Liaoning på onsdagsmorgonen.

Ferguson-polis: Det var självförsvar 

Polismannen Darren Wilson säger i den första intervjun att han fruktade för sitt liv under bråket som slutade med att han sköt ihjäl en svart tonåring.Över hela USA hölls i natt protester mot att han slipper åtal.

Kolla på inslaget från CBS News genom att klicka på spelaren i toppen av artikeln.

FN vill fortsätta med Syrienkonvojer 

FN:s chef för humanitära frågor Valerie Amos ber säkerhetsrådet att tillåta fortsatta hjälpsändningar till nödställda i Syrien.

Rådet gav i somras klartecken för hjälpkonvojer över gränsen in i rebellkontrollerade område, utan godkännande av regimen i Damaskus. Även om hjälpen inte nått så många som hoppats, så har de gjort skillnad, sade Amos inför rådet.

Mer läsning

Annons