Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Provår för bussen i Bergslagenexpress

I ett år ska helgtrafiken från Kopparberg via Lindesberg till Stockholm testköras. Och Lindesbergs och Ljusnarsbergs kommuner stöttar satsningen med 35 000 kronor vardera.

Annons
Snackar annonsplats på bussen. Bergslagenexpress heter en helt nystartad busslinje från Kopparberg via Lindesberg till Stockholm. Nu satsar Lindesbergs och Ljusnarsbergs kommuner marknadsföringspengar i buss-satsningen. På bilden Ingemar Javinder (S), Per Nordin och Irja Gustavsson (S).

Den 5 juni var det premiär för en helt ny busslinje, med namnet Bergslagenexpress, med direktrafik till Stockholm. Med start i Kopparberg och förbi Lindesberg.

- Vi har fått en hel del önskemål om denna busslinje så nu ger vi den ett år och sedan utvärderar vi resultatet, säger Per Nordin, trafikområdeschef Örebro län Söne buss.

På torsdagen träffades bussbolaget och representanter från kommunerna Lindesberg och Ljusnarsberg. Båda kommunerna satsar nu marknadsföringspengar i Bergslagenexpress.

- Vi ser satsningen på helgtrafik till Stockholm från Kopparberg och Lindesberg som en mycket positiv sak för våra kommuner, säger Irja Gustavsson (S), Lindesbergs kommun.

- Och förhoppningsvis ska busslinjen inte bara ge ortsbor möjlighet att resa till Stockholm på ett enkelt sätt, utan vi hoppas även att det här kan betyda fler besök till oss från Stockholm, säger Ingemar Javinder (S), Ljusnarsbergs kommun.

- Om den här satsningen går bra kan vi tänka oss att kanske utöka busstrafiken till Stockholm fler dagar i veckan, till exempel på lördagar, säger Per Nordin.

Det är som sagt en helt ny busslinje som nu testas. Och hur har det gått.

- Det är på gång. Som bäst har vi haft bussen fylld till en tredjedel, men nu ska vi marknadsföra Bergslagenexpress mer.

Bussen går från Kopparberg via Guldsmedshyttan, Lindesberg, Frövi, Fellingsbro och Arboga till Stockholm tur och retur både på fredagar och söndagar.

Här har du tidtabellen

Köper annonsplatser på bussen. Kommunerna Lindesberg och Ljusnarsberg ska nu få sina kommunlogotyper på bussen. På bilden Irja Gustavsson (S), Ingemar Javinder (S), Per Nordin och Anders Andersson.

Mer läsning

Annons