Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rapparen från Stora Mellösa

I kväll avgörs det om Swingfly, länets hopp i Melodifestivalen, vinner finalen eller inte.– Att bara ta sig till finalen är en vinst, så jag känner mig redan som en vinnare, säger han.

Annons
Vinnare. Oavsett hur det går i kväll känner sig Swingfly som en vinnare i och med att han gick till finalen. BILD: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX

Swingfly bor delvis i Stora Mellösa tillsammans med sin flickvän och deras tvååriga som Cameron. Cameron fyllde faktiskt år samma helg som Swingfly gick till finalen. Han och Danny vann årets första deltävling i Luleå.

– Danny är min favorit, jag tror att han vinner i kväll. Hans låt känns i hela kroppen, som en bra låt ska göra. Och så har han det starkaste framträdandet med bäst dansnummer.

Vad tror du om chanserna för favorittippade Eric Saade?

– Hans låt är också väldigt bra, så han har också stora chanser att vinna. Men jag tror mest på Danny.

Och chanserna för din egen låt ”Me and my drum”?

– Jag har ingen aning om hur det kommer att gå. Jag är bara jätteglad över att jag gick till final, det är en seger bara det. Så det känns som jag redan har vunnit.

Swingfly berättar att han inte är ett dugg nervös inför kvällens framträdande.

– Nej, jag är bara förväntansfull och laddad.

I veckan släpptes albumet ”Awesomeness – an Introduction to Swingfly”.

– Skivan består av sju av mina största hits, plus tre nya låtar. ”Me and my drum” är givetvis med. Det är som titeln säger, en introduktion till min musik för nya fans som inte har lyssnat så mycket på mig tidigare.

Swingfly har samarbetat med en mängd svenska artister och medverkat på flera hits, bland annat Teddybears ”Hey Boy”. 2009 hade han en stor hit som soloartist med låten ”Touch and go”.

Oavsett hur det går i kväll känner sig Swingfly alltså redan som en vinnare i Melodifestivalen. Att hans raplåt tog sig till final anses vara något av en skräll, eftersom rap inte brukar lyckas så bra i tävlingen tidigare.

– Många har sagt till mig att rap inte funkar i Melodifestivalen, men där hade de ju fel.

Swingfly har tidigare berättat för NA att han trivs väldigt bra i Stora Mellösa. Han gillar lugnet, det ger honom en chans att tänka och ladda om. Och det är precis vad han tänker göra efter finalen.

– Ja, i morgon åker jag hem till Stora Mellösa för att umgås med min familj och ta det lite lugnt.

Elisabeth Pettersson

Mer läsning

Annons