Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rebecca tittade till sin blivande hemstad

Omkring 200 nya studenter på Örebro universitet, av totalt 35 00, passade under lördagen på att bekanta sig med sin nya ”hemstad”. Rebecca Vikenadler från Göteborg var en av dem.

Annons

– Jag har varit i Örebro en dag för länge sedan så jag vet inte så mycket om stan, säger Rebecca som ska börja plugga på juristlinjen och som hade sällskap av pappa Pär på besöket.

– Men när jag började kolla upp Örebro så tyckte jag det verkade vara en trevlig stad. Lite mindre än Göteborg, men det gör inget. Möjligtvis kommer jag att sakna havet ibland. Men det är ju inte långt hem och det är lätt att ta sig dit så jag tror att jag kommer att trivas här.

Det som möjligt vis oroar Rebecca är om det går att hitta någonstans att bo. Det är en oro som hon delar med många studenter.

– Jag tror att det kommer att ordna sig, säger hon och får medhåll av pappa Pär.

Under den guidade turen som tog en stor del av lördagen fick studenterna bekanta sig med alla delar av det stora Campusområdet. Efter lunch fortsatte de sedan med en busstur runt staden för att bekanta sig med den nya hemorten.

– Vi har satsat på en guidning med studentprägel, förklarade Micael Jonsborg, marknadsförare på universitetet. Det blir bland annat en tur ner till Resecentrum. Av förklarliga skäl vill ju många veta hur man kommer till och från stan på ett så enkelt sätt som möjligt, sa Micael med ett leende.

Mer läsning

Annons