Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reidun satsar – dubblar kaféstorleken

Reiduns kafé och hembageri på Järntorgsgatan blir större. Kafét jäser till nästan dubbel storlek.

Annons
nytt. Reiduns kafé expanderar. Foto: Anders Erkman

Reidun Pettersson öppnade Reiduns kafé och hembageri i mars 2011. Tidigare hade hon jobbat på en lunchrestaurang och hon älskar att baka så då tog hon chansen att starta eget. Det har gått ganska bra för nyligen tog hon ett nytt steg i livet som kaféägare.

Reiduns har expanderat, rivit en vägg och gjort kafé även i den lokal som dessförinnan var prylbutiken Johansson Sjödin. (I Reiduns fanns förut Örebro ost). Reiduns nuvarande yta är på 130 kvadratmeter.

– Jag har känt en vilja att satsa. Det har varit ”vinna eller försvinna”. Det var många kunder som tvingades vända i dörren till mitt ursprungliga kafé. Det var både kul och ledsamt. Kul för att folk ville komma hit. Ledsamt för att vissa kunder fick gå någon annanstans, säger Reidun Pettersson.

Vad mer kan berättas om det utbyggda kaféet? Jo, Reidun är hundarnas vän. Hennes egen Putte välkomnar gäster. Här kan du fika i sällskap med din hund.

– Förr hade vi ingen toalett och det var en brist. Nu har vi en toalett en trappa upp. På övervåningen kan man också fika.

Reidun är förhoppningsfull och extra stolt för en sak.

– Det känns fantastiskt hedrande att ha fått vara med två år i rad i NA:s semmeltest, säger hon.

SATSAR. Det hahndlar om att vinna eller försvinna, säger Reidun Pettersson.
Annorlunda sittplats. Gästen kan också fika i fönstret.

Mer läsning

Annons