Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Replik: Skojigt inlägg om öppettider

Annons

Tack för din skojfriska krönika i dagens tidning. Jag börjar tro att man som socialdemokratisk politiker måste försöka skoja till tillvaron för att orka fortsätta som politiker. Om nu inte hela krönikan var ett sarkastiskt och/eller ironiskt försök att på ett studentikost sätt beskriva Örebro som en tråkig stad där man bara jobbar och aldrig låter någon ha roligt.

Innerstaden tillhör naturligtvis inte bara dem som bor där, men att det i stället ska vara det ”vackra, dansanta och musikälskande folket” som ska styra nattlivet på gator och torg känns naturligtvis inte bra för det arbetande folket som möjliggör hela samhällets välfärd.

Att på ett så tydligt sätt blanda ihop liberalismens krav på ohämmad tillgång till allt som man kan tjäna pengar på, sång, musik, dans och alkohol (”livets kryddor”) med en stads invånares behov av lugn och trygghet och säkra gator och torg verkar inte vara vanlig socialdemokratisk idétradition. Jag tror inte att det är så många örebroare som känner att frågan om öppna restauranger och klubbar mellan klockan två till fem på natten är den viktigaste frågan för att känna smaken av livets kryddor.

Att man som boende i Örebro överhuvudtaget kan känna att man skäms för sin stad är för mig en stor gåta. Örebro är ingen stor stad. I hela Sverige finns det bara tre eller fyra städer som kan kallas storstad (Uppsala, med sina snart 200000 invånare bör nog snart räknas som storstad). Att låtsas för sig själv och sin omgivning att de kriterier som Alaa räknar upp som relevanta för att skämmas visar tydligt att Alaa inte kan mena allvar med sina nedskrivna tankar.

Kan det vara så att Alaa nu förbereder sig för det troliga omvalet och försöker attrahera nya väljargrupper med sitt inlägg. Hon kanske vill byta ordförandeposten i fritids- och turistnämnden till att ta över ansvaret för utskänkningstillstånd med mera?

Örebro

”Vad är Livets krydda”

Mer läsning

Annons