Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rikskrim inkopplat i Arboga

Svenska Rikskriminalen samarbetar nu med norsk polis för att hålla förhör med anhöriga till kvinnan och spädbarnet som på måndagen hittades döda, i en lägenhet i Arboga.

Annons
Avspärrning. Rakt över gården, på andra sidan om polisens avspärrningstejp, ligger en förskola. Det bor flera barnfamiljer i området.

-Vi talar bland annat med det döda barnets far och andra närstående. Det är nu viktigt att få fram så många uppgifter som möjligt, säger Åsa Hedin kommunikationschef hos polisen i Västmanland.

Tidigast under onsdagseftermiddagen får polisen besked om på vilket sätt kvinnan och barnet avlidit.

Hur länge hade mamman och barnet legat döda då de hittades?-Det vet vi först då det preliminära obduktionsresultatet kommit.

Har polisen fått många tips från allmänheten?-Ja det har kommit en hel del och det är mycket viktigt med tips i utredningen. Vi hoppas på ännu fler uppgifter.

Har grannar i huset, där mamman och barnet hittades, förhörts?-Vi har pratat med grannar både i närmaste omgivningen och i närområdet överhuvudtaget. Polisen har haft dörrknackning

Har någon sett något speciellt som kan ha samband?-Det är sådant jag av utredningsskäl inte kan gå in på.

Har grannarna hört något särskilt från den aktuella lägenheten?-Det är också sådant jag inte kan gå in på. Vi befinner oss i ett känsligt utredningsläge och vet ännu inte hur mor och barn avlidit, säger Åsa Hedin.

Inga uppgifter har lämnats om eventuella skador på de båda avlidna.

- Hittills är fallet rubricerat som mord. Men avgörande för fortsättningen blir naturligtvis vad det preliminära obduktionsbeskedet visar.

Material har skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium på analys.

- De uppgifter vi får fram i förhören i Norge är också mycket viktiga för oss.

Mer läsning

Annons