Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert från Järnboås tar över SSU-distriktet

Robert Andersson från Järnboås är ny ordförande för SSU i länet. Gratis kollektivtrafik och kortare vårdköer är två av de saker han vill jobba för.

Annons
Robert ny SSU-bas i länet.

Till vardags läser han andra året på Lindeskolans samhällsprogram. Han har just tagit körkort och inleder sin rallykarriär i vår. Sedan ett år tillbaka engagerar sig Robert Andersson från Järnboås också politiskt, för socialdemokraterna. Han är medlem i Nora arbetarekommun, styrelseledamot i SSU Lindesberg och nu också ordförande för SSU i Örebro län.

– Det kommer att bli tufft. Vi har mycket att göra. Men det känns väldigt kul, och jag har många engagerade medlemmar med mig, säger Robert Andersson.

Politiskt vill han jobba för att införa gratis kollektivtrafik och för att förbättra sjukvården genom bland annat minskade vårdköer.

– Mitt arbete kommer att handla om att påverka och skapa opinion.

Känslan av att vara med och påverka är en av de saker Robert Andersson lyfter fram som det bästa med SSU.

– Gemenskapen är viktig, men just känslan av att kunna göra skillnad är häftig.

SSU i Örebro län växte med över 80 medlemmar under förra året. I dag har distriktet 340 medlemmar, varav ett 50-tal aktiva. I distriktsstyrelsen ingår från norra länsdelen även Alva Sörman Nora och Eli Pettersson Lindesberg

Mer läsning

Annons