Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rotary kastade inte pengarna i Lindesjön

72 500 kronor. Så mycket kunde Rotary dela ut till nyttiga ändåmål efter att vårens ”Vi håller Lindesberg i rörelse” sumerats.– Det är den i särklass största klumpsumma som vi delat ut hittils, säger Sven Carlsson från Rotary.

Annons
Mottagare. Gunnar Stengarn, Kajsa Hellsing och Michael Tybell tog emot Rotarys bidrag å grundskolornas vägnar. På plats var även Carina Begemann och Malin Fridberg från Linde ridskola och Eva Boström från Kulturskolan Garnalia.

Vid arrangemanget den 6:e maj kantades Lindesjön av både föreningar, företag och offentliga verksamheter. Företagen betalade en summa för att delta och det är den avgiften som ligger till grund för de prischeckar som avgående presidenten Kicki Seton kunde dela ut i går.

Det enskilt största bidraget gick till Linde ridskola för inköp av en ny häst.

Stans tre grundskolor, Kristina-, Brotorp- och Björkhagaskolan fick 15 000 kronor var i form av presentkort hos Linde city.

– Det här är pengar som verkligen gör skillnad. Ni anar inte hur många barn som inte har råd att åka skridskor eller skidor, sa Michael Tybell, rektor på Brotorp.

– Vi har gett elevrådet mandat att fördela de här pengarna. Det är kul för dem att kunna drömma lite större än i vanliga fall, sa Gunnar Stengarn, rektor på Kristinaskolan.

Kulturskolan Garnalia fick 7 500 kronor till en fond för barn som inte har råd med anmälningsavgiften.

- Det är många barn som har ett intresse för musik, dans, bild eller drama men som kanske inte har ekonomiska möjligheter att betala anmälningsavgiften eller instrumenthyra, sa Eva Boström från kulturskolan.

– Numera är den lokala Majblommekommittén nedlagd men det finns fortfarande ett stort behov av bidrag, säger Sven Carlsson.

Avående presidenten Kicki Seton kunde även summera ett verksamhetsår där Rotary kunnat lämna bidrag till bland annat biografen, ett demokratiprojekt på Magsugnen och deltagande i Walk of hope.

Lindesjön runt.

Mer läsning

Annons