Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryska trupper lämnar Ukrainagräns

Ryska trupper har börjat dra sig tillbaka från Ukrainas gräns. I Malmö knivksars en man svårt.Här är nattens nyhetssammanfattning.

Annons

Lokalt

Buss beskjuten i Vivalla

En buss i Vivalla blev beskjuten vid 21-tiden på tisdagskvällen.Enligt Fredrik Malm vid Örebropolisen har ungdomar setts i anslutning till händelsen. Han vädjar nu till allmänheten att lämna fler vittnesuppgifter.

Sverige

Fyra år i svenskt häkte

Tjugo personer på landets häkten har suttit där i mer än ett år. Fyra av dessa har enligt Kriminalvården hållits inlåsta i mer än 1 000 dagar, rapporterar Svenska Dagbladet.

Både Europarådet och FN:s tortyrkommitté har tidigare kritiserat långa häktningstider med restriktioner, och det är bara Sverige och ytterligare tre EU-länder som inte har någon maxtid för hur länge man kan hållas i häkte.

Böter för kissande på motorhuv

En 32-årig kvinna döms till 100 dagsböter och 15 000 kronor i skadestånd för att hon kissat på en bil som tillhörde en manlig bekant.

Händelsen skedde förra sommaren i Olofström

Knivhuggen man svävar i livsfara

En man blev svårt knivskuren i Malmö i natt. Det är oklart var brottsplatsen är någonstans.

Världen

Prisad rekordpumpa

En pumpa på närmare ett ton ska glädja besökare i New Yorks botaniska trädgård, och även beskådas i amerikansk morgontv i veckan. Pumpan har odlats i Napa Valley i Kalifornien och kontrollvägdes till 933 kilo vid en pumpafestival.

Ryska trupper lämnar Ukrainagräns

Ryska trupper har börjat dra sig tillbaka från Ukrainas gräns. Det bekräftade USA:s utrikesminister John Kerry efter ett möte med sin ryske kollega Sergej Lavrov i Paris.

Mer läsning

Annons