Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S och MP vill satsa 30 miljoner i Hallsbergs kommun

I samband med att den nya familjecentralen öppnas i Västra skolan, flyttar också Childrens upptäckarhuset in där. I gamla brandstationen byggs en ny kombinerad ungdomsgård och kulturskola. Det är några av satsningarna i Socialdemokraterna och Miljöpartiets budget för 2015.

Annons
Överens. Miljöpartiets Lotta Öhlund och Socialdemokraternas Andreas Svahn presenterade på fredagseftermiddagen sin budget för 2015. Foto: Katarina Hanslep

Hallsberg. – Skola, välfärd och klimat står först nu när vi satsar i Hallsbergs kommun igen, säger Andreas Svahn(S), kommunstyrelsens ordförande. Tillsammans med Miljöpartiet presenterade de sitt budgetförslag på fredagseftermiddagen.

Totalt planeras en satsning på 30 miljoner kronor. Detta efter att kommunen sparat 50-55 miljoner kronor de senaste åren.

– Vår personal har slitit hårt de här åren. Men hade vi inte gjort förändringarna hade vi heller inte kunnat satsa nu, för då hade pengarna fått gå till löpande verksamhet, säger Lotta Öhlund (MP).

Budgeten bygger på ett förstärkt ekonomiskt läge, men också en prognstiserad befolkningsökning..

Förstärkta löner för kommunanställda, förbättring av skolmaterial, nya omsorgsplatser och förstärkt arbetsmarknadsenhet är några av satsningarna. I budgeten finns också en klimatsatsning, med energibesparande investeringar för ventilation i de kommunala fastigheterna, och energisnålare gatubelysning.

Visst har satsningen ett samband med valet i höst.

- Självklart vill vi visa redan nu vad våra partier vill åstadkomma under kommande mandatperiod. Det här är budgeten och detaljerna ska inte beslutas av kommunfullmäktige förrän efter valet. Men ramarna för budgeten 2015 bestäms redan nu, på sammanträdet före sommaren, säger Andreas Svahn.

Mer om detta i lördagens Nerikes Allehanda.

Mer läsning

Annons