Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista teatern i Folkets hus

Lördag 23 november arrangerar Hallsbergs teaterförening sin sista föreställning i Folkets hus – ”Bevis” med TeaterC. Efter det ska det anrika men förfallna huset rivas.

Annons
final med teaterC. ”Bevis” spelas av Jurgen Andersson, Andrea Geurtsen, EvaMaria Oria och Mats Tielman Lindberg.

Hallsberg. Långsamt börjar det sjunka in i Hallsbergsbornas medvetande att Folkets hus ska bort. Många är ledsna för denna kulturförlust, inte minst teaterföreningen som blir utan hemvist.

– Vi hoppas det ska bli en bra lördag, trots allt. Bevis är en spännande och underhållande föreställning, säger Dan Åhström, ordförande i teaterföreningen.

Bevis spelas av TeaterC. Historien börjar med att matematik-geniet Robert har dött. På verandan sitter hans dotter och väntar på att Roberts tidigare student ska bli klar med genomgången av hans anteckningsböcker, i sin jakt efter någon revolutionerande upptäckt. Men studenten kommer något märkligare på spåren ...

Blir detta finalen för Hallsbergs teaterförening också?

– Vi har ju två föreställningar som redan är inplanerade i vår. Dem kommer vi att köra. Sedan är det mer osäkert, vi behöver ha en lokal där det går att spela ensembleteater om vi ska kunna fortsätta, säger Åström.

Den 5 februari får teaterföreningen låna Missionskyrkan till en pjäs. Efter det blir det också en föreställning på Magiska teatern i Vretstorp genom teaterföreningens försorg.

Mer läsning

Annons