Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska sommarjobba som superhjältar

De ska klippa gräsmattor och sälja muffins – iklädda Supermandräkter. – Vi har roligaste sommarjobbet, säger Antonius Mhardawi, 17.

Annons
STARTAR EGET. David Bäckström, David Reinholdsson, Dante Wistrand och Antonius Mhardawi deltar i ”Roligaste sommarjobbet”.Foto: Thérese Andersson

ÖREBRO. De skapar sitt eget sommarjobb och de tar hjälp av superkrafter.

Antonius Mhardawi, Dante Wistrand, David Reinholdsson och David Bäckström ska under en månad klippa gräsmattor och sälja specialgjorda Superman-muffins runt om i Örebro.

– Vi ska klä oss som Superman och ha röda mantlar på oss för att synas. Jag hoppas folk kommer uppskatta idén, säger Antonius Mhardawi.

Pengarna som de tjänar in ska gå till Barncancerfonden och Unicef.

– Flera av oss har släktingar som haft cancer. Vi har som mål att samla in minst 2 000 kronor, säger Dante Wistrand.

Det är via sommarjobbsföretaget Indivator som de och 30 andra gymnasieungdomar får möjlighet att starta eget företag. Med 2 000 kronor i handen ska de få företaget att snurra. Konceptet kallas ”Roligaste sommarjobbet” och finansieras av Örebro kommun med cirka 300 000 kronor.

– Vi ger ungdomarna utbildning för att skapa sina egna sommarjobb. För många är det första gången de får chans att starta eget, säger Therese Semdahl, coach på Indivator.

Mer läsning

Annons