Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skejtpunk i sommarkvällen

Annons
Henrik Österdahl, Nanni Djurfelter och Daniel Nosemus, Anna Forsberg, Jakko Paho och Gitarrmannen Grönkvist, några från Örebro, en från Finland och några från punkiga Stockholmsförorten Gustavsberg. (Svenska rockbandet Noice kommer också därifrån).– Jag är här för att höra Voice of a Generation, de är största bandet på den här festivalen, säger Henrik.– Inte så stor festival, men oväntat många band man vill höra, säger Nanni, som helst vill höra Bombshell rocks. – Alltid roligt att höra Millencolin på hemmaplan, säger Gitarrmannen.

Skejtarna dansade sig svettiga på fredagskvällen, när världskända Örebrobandet Millencolin inledde sitt 20-årsjubileum i Brunnsparken. Många kom för att se Örebros största musikexport genom tiderna ge allt på scenen. The Hives, Anchor, Nine och Ape spelade också under kvällen, alla med hyllningar till 20-åringen Millencolin. NA var där och vimlade.

Elisabet Karlsson, Stockholm, och Sanna Samuelsson, Örebro: – Millencolin är Örebros stolthet, mer behöver inte sägas, säger Sanna. ---- – Säg en Örebroare som inte är uppvuxen med Millencolin, de är störst, säger Elisabet, som är på besök i stan.
Bröderna Måns och Linus Granath, som kommer från Mjölbytrakten, men som jobbar och bor i Norge och har åkt hit för festivalen.– Jag har lyssnat på Millencolin sedan sent 90-tal, säger Linus.Han har delat med sig av sin musiksmak till sin bror Måns, som numera också är hängiven Millencolin-fan..
Victor, Adam och Oliver Edqvist från Örebro och Malin Halvar från Borlänge. – Min storebror har alltid lyssnat på Millencolin så jag är uppvuxen med dem, säger Victor, som kan nästan alla låtarna utantill. – Den första singeln som jag köpte var med Millencolin. Penguins and polarbears, säger Oliver. – Det här är inte riktigt min musiksmak, men jag följer med för alla ni gillar det ju, och det är en skön stil, säger Malin.
Från England. Jojo och Nick Huxster, Brighton, England.– Vi är här för att vi är stora fans av Millencolin, de är bara bäst. Jag skejtar inte, men jag älskar musiken, säger Jojo.– Det är Jojos födelsedag och en bra anledning för en resa.

Mer läsning

Annons