Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräckjakt efter misstänkt polismördare

En misstänkt polismördare jagades i natt i skogarna i Pennsylvania. Mannen uppges vara en självtränad "överlevare" och tungt beväpnad. Här är nattens nyhetssammanfattning.

Annons
Den misstänkte polismördaren Eric Frein.

Lokalt– Det har varit en lugn natt i hela länet, säger Anders Wallin, vakthavande befäl vid polisen i Örebro län.

Sverige

MRSA sprids på sjukhus

SD vill ha talmanspost

Minst tre för tidigt födda spädbarn har smittats av multiresistenta MRSA-bakterier på neonatalavdelningen i Lund, rapporterar TT. Så sent som i januari i år smittades 13 barn på USÖ av MRSA.

Sverigedemokraterna (SD) kommer, i kraft av att partiet nu blir riksdagens tredje största parti, att kräva en talmanspost, det rapporterar Sveriges radio ekot.

Lyssna på inslaget direkt till höger här intill.

Man skjuten i Nynäshamn

En man blev beskjuten natten till torsdagen i Nynäshamn, söder om Stockholm. Mannen är skadad och har förts till Karolinska universitetssjukhuset. Larmet om skottlossningen kom vid 03.30-tiden på natten, skriver TT.

Världen

Skräckjakt efter misstänkt polismördare

En misstänkt mördare sätter skräck i befolkningen i Pennsylvania, skriver CBS News.

Mannen beskrivs av polisen som självtränad överlevare med agg mot brottsbekämpande myndigheter. Eric Fein, som den misstänkte mannen heter, har tidigare hotat med att begå massmord.

Tolv skolor har stängts medan polisen jagar mannen i ett svåråtkomligt skogsområde.

Mannen misstänks ha legat i bakhåll på två Pennsylvania Troopers i fredags kväll, och skjutit dem med gevär. En av polismännen dog, den andre skadades allvarligt, skriver CBS News.

Polisen tror att mannen är tungt beväpnad och extremt farlig. CBS News skriver att det mycket väl kan vara så att polisen jagar mannen, samtidigt som han är ute på jakt efter dem.

Syriska barn dog av vaccinering

Minst femton barn i Syrien har dött efter att de vaccinerats mot mässling. Barnen tros ha dött efter att av misstag ha fått i sig ett muskelavslappnande medel istället för det tänkta vaccinet. Ett flertal tiotal andra barn ska ha blivit sjuka av sprutorna, rapporterar TT.

Frågor kring vapenstöd till rebeller

USA ska utbilda och beväpna syriska rebeller, för att de ska kämpa mot jihadisterna i Islamiska staten (IS). Det röstade representanthuset i USA-kongressen ja till i natt, skriver TT.

Nu måste senaten anta planen innan den kan undertecknas av president Obama.

Australien avvärjer hot från IS

Runt 800 poliser i Australien har genomfört razzior i Sydney och Brisbane. Femton personer greps, varav en än så länge har delgivits misstankar om allvarliga terrorbrott, rapporterar TT.

Polisen misstänker att terroristorganisationen IS planerat att halshugga slumpvis utvalda australiensare.

President Barack Obama talade på onsdagen på US Central Command (CENTCOM) vid MacDill Air Force Base i Tampa, Florida. Obama rådfrågade militärofficierare om USA:s antiterroristkampanj mot Islamiska staten (IS)
Skottlands försteminister Alex Salmond och frontfigur för ja-sägarna för skotsk självständighet, ger ett tal till supportrar vid konserthuset, i Perth, Skottland. Under torsdagen ska Skottland ha folkomröstning om landet ska bli självständigt eller inte.
Polisen i Pennsylvania har gått ut med den här bilden på den misstänkte polismördaren Eric Frein. Frein jagas av polisen efter att han i bakhåll misstänks ha skjutit ned två polismän.
MRSA sprids på neonatalavdelning i Lund. Minst tre barn har smittats.Så sent som i vintras drabbades USÖ av att MRSA-smitta spreds bland barn.

Mer läsning

Annons