Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solceller för 1,3 miljoner på Lindeskolans tak

När våren kommer ska det finnas solpaneler på Lindeskolans tak som kan försörja ett tiotal normalvillor med hushållsel. Det är ett hundratal privatpersoner plus Libo som gör detta möjligt.

Annons
Samarbete. Roger Sixtensson och Rickard Johansson från Libo jobbar i gemensam sak med Per Zetterlund från föreningen Solel.Foto: Kerstin Schönström

Lindesberg. Föreningen Solel har sålt andelar för sammanlagt 530 000 kronor.

– Vi som driver det här är ett antal miljöknuttar som är intresserade av jordens överlevnad, säger ordförande Per Zetterlund.

När föreningen tog initiativet till solpanelerna så hakade Libo på med lika mycket pengar. Dessutom tillkommer 250 000 kronor från Linde Energi .

– Det ligger helt i linje med vår miljöpolicy, säger Roger Sixtensson, VD på Libo.

Om tre veckor ska anbudsförfarandet igång. Det blir ett bakvänt sådant.

– Vi talar om hur mycket pengar vi har och så får företagen visa vad de kan åstadkomma för den summan. Där vi får ut mest kommer vi att göra upphandlingen, förklarar Rickard Johansson, Libo.

Han tror att det kan bli mer än 600 kvadratmeter solpaneler. Dessa ska monteras på Lindeskolans tak, antingen på R-huset eller på H-huset.

Föreningen Solels paneler och de kommunala bolagens paneler ska hållas isär. Anslutningen ska dras till olika system så det syns hur mycket föreningens medlemmar tjänar. 1 maj ska allt vara igång.

Mer läsning

Annons