Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stiko Per och Moneybrother till Grythyttan och Nora

Vandringsturnén med Stiko Per Larsson närmar sig Bergslagen. På tisdag kväll kommer turnén till Cornelis i Grythyttan, på onsdag Nora stadshotell och torsdag Dalkarlsberg folkets park. 

Annons
Vandringsman. Stiko Per Larsson når nu Grythyttan, Nora och Dalkarlsberg på sin vandringsturné. Här från 2013 då han gick tillsammans Nikola Sarcevic.

GRYTHYTTAN/NORA. – Stiko Per är från Leksand, han gör en vandringsturné från Göteborg till Leksand, och uppträder efter vägen. Från 3 maj till 13 juni ska han gå över 100 mil, berättar Mats Runqvist som driver Cornelis. Han har dessutom Anders Wedin – Moneybrother – med sig som gästartist i Grythyttan och Nora.

– Och det är helt fantastiskt, Moneybrother är ju hur stor som helst i musikkretsar, och grabben är från Ludvika från början, säger Mats.

Stiko Per Larsson genomför nu vandringsturnén för åttonde gången. Han skriver egen musik, sjunger och spelar akustisk gitarr, med en klangbotten från folkmusiken och Dalarna. Stiko Per vandrar några mil om dagen och stannar till på kvällen för att ge konsert. Från början var det spontana konserter på en hel del märkliga spelplatser, beskriver han. Numera är det mer som en traditionell turné med planerade stopp varje kväll.

Turnén samlar in pengar till SOS Barnbyar i Ukraina. Insamlingen startade redan innan turnén och avslutas i samband med målgången i Leksand i juni.

Efter Grythyttan och Nora drar han vidare till Dalkarlsbergs folkets park på torsdag, och Örebro fredag-lördag.

Mer läsning

Annons