Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studier i Örebro ger goda chanser till jobb

Det går bra för dem som pluggat på Örebro universitet. Av de studenter som tog examen 2006 och 2007 hade 83 procent av studenterna ett jobb 2008.

Annons

Det gör att Örebro universitet tillsammans med Linköpings universitet är bäst i landet bland universitet med breda utbildningsutbud.

Det framgår av Högskoleverkets rapport ”Etableringen på arbetsmarknaden – examinerade läsåret 2006/07” som släpptes i går.

– Det är mycket glädjande siffror och en klar signal om att våra utbildningar håller hög kvalitet. Det är också viktig kunskap för alla som tänker börja studera att studier i Örebro gör dig attraktiv på arbetsmarknaden, säger Örebro universitets rektor Jens Schollin i ett pressmeddelande.

Av de till antalet största examensgrupperna på Örebro universitet hade magisterexamen i ekonomi samt sjuksköterskeexamen de allra bästa siffrorna, 93 respektive 88 procent.

Teknisk specialitetHögst etablering av alla har Kungliga Tekniska Högskolan och Chalmers, som båda är lärosäten med teknisk specialitet. Där ligger etableringsgraden, det vill säga andelen som fått arbete, på 89 procent. Rapporten visar att av lärosäten som har ett bredare utbildningsutbud, som exempelvis universiteten i Lund, Uppsala och Göteborg, hade alltså Örebro och Linköping högst etableringsgrad.

Mer läsning

Annons