Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svart minne väcks av chocken

Att någonting allvarligt har hänt går inte att ta miste på. Blåvit tejp bär sällan med sig glädje. Ännu en tragedi har drabbat Arboga.

Annons
Avspärrning. Rakt över gården, på andra sidan om polisens avspärrningstejp, ligger en förskola. Det bor flera barnfamiljer i området.

Poliserna är förtegna, står i trappuppgången, pratar bakom stängda dörrar, tar en snabb titt i soprummet för att sedan återvända till trapphuset. Flera fönster i huset har täckts för, men på gårdsplanen och i andra fönster står nyfikna och oroliga grannar.

Therese har varit hemma hela dagen och sett poliser och reportrar komma och gå. Hennes mage döljs något under jackan, men visst syns det att hon är gravid.

Flera barnfamiljer

– Det känns för jävligt, när det händer något så fruktansvärt så nära inpå, säger hon.

Rakt över gården, på andra sidan om polisens avspärrningstejp, ligger en förskola. Det bor flera barnfamiljer i området.

Det har gått nästan fyra år sedan ”Arbogamorden”, då två små barn miste livet. I stunder som dessa är det omöjligt att inte låta tankarna vandra tillbaka i tiden.

Inte en gång till

– Det är klart att man inte kan undgå att tänka på det som hände då. När barn är inblandade blir det starkare. Jag väntar ju själv mitt första, säger Therese.

En tom barnvagn skymtar bakom poliserna i trapphuset. Maria Bernhardsson, en annan av grannarna står liksom många andra i sitt fönster och ser ut över det som mer och mer börjar påminna om en scen ur en polisfilm. Hon säger att hon tänkt på den där barnvagnen.

– Jag flyttade lite på den igår, för att komma in i tvättstugan. Idag stod den fortfarande kvar på samma sätt och jag tänkte: ”Har ungen inte fått vara ute än”, säger hon.

Det mörknar snabbt, och även om poliserna är förtegna så pratar Arbogaborna. Inte en gång till.

Mer läsning

Annons