Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje pappamånad år 2016

Den första januari 2016 införs den tredje pappamånaden i föräldraförsäkringen om regeringen får som den vill.USA har under natten släppt ner vapen, ammunition och medicinsk utrustning till kurderna i Kobane i norra Syrien.Här är nattens nyhetssammanfattning.

Annons

Kommunanställda lät sig bjudas på fotboll och hockey

 LokaltKommunen har strikta riktlinjer för vad medarbetare får ta emot. Ändå har anställda sett både hockey och fotboll på leverantörers bekostnad.

– Jag kände inte till detta. Det låter direkt som något att titta närmare på, säger kommunens koncerncontroller Christer Wilen.

Förra torsdagen fick anställda på Örebro kommuns IT-avdelning se EM-kvalet Sverige-Ryssland på Friends arena bjudna av en leverantör. Dessförinnan bjöd en annan leverantör på hockey i Växjö

Sverige

Tredje pappamånad år 2016

Den första januari 2016 införs den tredje pappamånaden i föräldraförsäkringen om regeringen får som den vill. Året därpå försvinner jämställdhetsbonusen.

Förslagen kommer att finnas i S-MP-regeringens första budget som presenteras på torsdag, rapporterar Svenska Dagbladet.

Stal whisky för 70 000 kronor

115 flaskor whisky till ett värde av omkring 70 000 kronor stals vid ett inbrott i Jämshög nära Olofström under helgen. Polisen misstänker att tjuvarna ligger bakom ytterligare tre villainbrott i samma område, skriver Sydöstran.

Världen

USA-flyg släpper vapen till kurderna

USA har under natten släppt ner vapen, ammunition och medicinsk utrustning till kurderna som kämpar mot Islamiska staten (IS) i Kobane i norra Syrien. Det meddelar det amerikanska försvarets centralkommando.

Mer läsning

Annons