Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turismtema på sista företagarfrukosten

Lindlöven väntar många ryska gäster till sommarens läger och Gunnar Haneskog berättade om hur låtsasbataljer med paintball och livespelen i Stråssa har vuxit. Det var ett par punkter på torsdagens företagarfrukost på Stadshotellet i Lindesberg. Den sista för våren.

Annons
Låstaskrig. Gunnar Hanesskog har tillsammans med sin bror Erik fått en ny verksamhet att växa i Stråssa. Foto: Michael Landberg

 – Efter midsommar kommer först 60 ungdomar i sjuårsåldern till Lindehov. Varje barn har minst en vuxen med sig, sa Lindlövens ordförande Arne Öhman.

Han insåg tidigt behovet av sysselsättning utöver hockeylägren och att ett samarbete med tursistbyrån behövdes.

Det har bland annat resulterat i en broschyr på ryska med olika aktiviteter i Bergslagen.

– Dessutom ska det finas tillgänglighet till en tolk för varje grupp som kommer, sa Öhman, och berättade om ett samarbete med utbildningsföretaget Eductus i Linde.

Gunnar Haneskog som tillsammans med sin bror för några år sedan köpte sinterverket och gruvkontoret i Stråssa visade medryckande hur deras verksamhet växt.

Dit dras flera tusen besökare under en säsong numera.

– Det är en stor lekstuga för vuxna, sa Gunnar Haneskog.

Forsränning i Sverkestaån är en annan turistverksamhet med utgångspunkt vid ett torp norr om Grönbo, som liksom Stråssa nog är mer känt runtomkring än i Lindesbergs kommun. Forsränningen slog rekord förra sommaren med strax under tusen kunder.

Både forsränningen och bataljerna i Stråssa lockar i första hand folk från de större Mälardalsstäderna samt många norrmän som vill slåss i Stråssa.

Mer läsning

Annons