Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tv-spelens fader död

Ralph Baer, känd som tv-spelens fader, har avlidit 92 år gammal. I Örebro sattes två bilar i brand.Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

Lokalt

Bilbränder på Strofgatan i natt 

Två bilar sattes i brand på Strofgatan i Örebro i natt. Bilarna blev helt utbrända och två bilar som stod intill skadades.

Det var strax innan två på natten mot tisdagen som bilarna fattade eld.

– Vi misstänker att bränderna är anlagda, säger Anders Wallin, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Lågor slukade villa i Hällefors 

En villa totalförstördes i en brand i Bredsjö utanför Hällefors i natt. Brandorsaken är oklar och polisen kommer att genomföra en teknik undersökning på platsen.

Det var ingen person som kom till skada vid nattens brand.

– Husägaren var bortrest på annan ort. Enligt honom ska det inte ha varit någon annan i huset, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Ung man misshandlad och rånad 

En 17-åring rånades och misshandlades på Badströmsvägen i Hällerfors sent på måndagskvällen.

– När han ramlade på backen fortsatte gärningsmännen att sparka på honom, säger Anders Wallin, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Det var vid 23.15-tiden som två gärningsmän rånade 17-åringen.

Sverige

Miljardsatsning kan öka skolklyftor 

Miljardsatsningarna på riktade statsbidrag till skolan har i lägst utsträckning gått till de skolor som bäst behöver dem, visar en granskning från Riksrevisionen som Svenska Dagbladet har tagit del av.

Världen

Tv-spelens fader död 

Ralph Baer, känd som tv-spelens fader, har avlidit 92 år gammal. Baer, som dog i lördags, var en ingenjör som flydde Nazi-Tyskland före andra världskriget. Han kom på idén med tv-spel redan i tv-erans begynnelse 1951. Baer presenterade sin idé om spel på de då fortfarande tjocka dumburkarna för chefer på elektronikföretag.

Mer läsning

Annons