Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två lag blir ett

De forna rivalerna Vretstorps IF och Laxå IF har slagit ihop sina lag för pojkar födda 1998 och 1999.

Annons
Lagsnack. I helgen har nya Vretstorp/Laxå IF haft träningsläger i Åsbro.

Fotboll i all ära, men när man kommer upp i tonåren är det mycket annat som lockar. Därför var det många som slutade i Vretstorps IF, enligt Per Edlund som är en av tränarna för den nya sammansättningen Vretstorp/Laxå IF. I Laxå fanns det däremot gott om fotbollssugna killar, men det var ont om tränare. Länge trodde man att lagen skulle tvingas lägga ned, men i februari beslutade man om en sammanslagning.

– Det har ju rått en viss bymentalitet tidigare. Laxå och Vretstorp har varit lite som katt och hund, så vi undrade förstås hur det skulle gå, säger Per Edlund.

Först var spelarna avigt inställda till sammanslagningen. Några ville sluta, men de flesta stannade kvar. Under de första träningarna var uppdelningen tydlig: Vretstorpspelare i ena hörnet - Laxåspelare i andra hörnet.

För att skapa ett sammansvetsat lag har man i helgen haft kick off och träningsläger i Åsbro. Spelarna har fått lära känna varandra bättre och Per Edlund har märkt att spelarna gör bättre ifrån sig på träningarna nu än innan sammanslagningen. Konkurrensen har ökat, och alla vill göra bra ifrån sig. Men viktigast av allt är att grupperingarna har blivit mindre tydliga.

– Vi hade bestämt att det skulle släckas och vara tyst klockan 22 i lördags, men grabbarna hade så jävla roligt så vi lät dem vara uppe. Det är en kul process att vara med om, säger han.

Spelarna André Olsson från Vretstorp och Adam Forsberg från Laxå tycker att helgens läger har varit bra. Adam tycker att de har lärt känna varandra bättre och tror inte att det kommer att vara lika uppdelat i laget efter helgen. André håller med.

– Innan den här helgen var det inte alla som gillade sammanslagningen, men nu känns det som att vi är ett lag som har spelat ihop länge.

Läs mer i papperstidningen.

Nya lagkamrater. André Olsson, till vänster, från Vretstorp och Adam Forsberg från Laxå tror att helgens kick off var bra för laget.

Mer läsning

Annons