Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två personer saknas på Hjälmaren

(UPPDATERAD 21.40) Ett stort räddningspådrag söker efter två försvunna personer på Hjälmaren. Nu tar polisen över insatsen från räddningstjänsten.

Annons
Sjöräddningen lämnade småbåtshamnen i Örebro strax efter klockan 18 på söndagskvällen.

Vid 17.45 fick räddningstjänsten ett larm om att två fiskare försvunnit på Hjälmaren. Sökandet pågår i området väster och söder om ön Valen. En tom båt ska ha hittats i samma område.

– Vi är ute på Hjälmaren och söker efter två fiskare som är försvunna. Båten är påfunnen tom, säger Peter Eriksson vid räddningstjänsten i Arboga.

Under kvällen har polisen tagit över insatsen från räddningstjänsten. Vid 21.30-tiden håller polisen på att lägga upp en plan för arbetet och kan komma att kontakta människor som har båt som kan hjälpa till i sökandet.

- Vi har fortfarande inte använt vår egen helikopter, utan det är sjöräddningen som använt sin, säger Ivan Åslund, befäl vid polisens ledningscentral i Västmanland.

Varför tar polisen över insatsen?

- Man gör bedömningar från räddningstjänstens sida om oddsen att hitta någon vid liv. Nu har räddningstjänsten lämnat över till polisen. Det betyder inte att hoppet är ute, men räddningstjänsten drar tillbaka sina resurser, säger Ivan Åslund.

Mer information kommer.

Vet du mer? Har du bilder? Kontakta NA - sms:a till 72019 eller mejla till [email protected]

Mer läsning

Annons