Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V tänker slåss för välfärden på barrikaderna

Färdriktningen är solklar: – Vi tror på gemensamt ägande och vill utveckla den offentliga välfärden, säger Peter Tillman, Vänsterns toppnamn i Hallsberg.

Annons
På barrikaderna. Redo att kämpa för rättvisa och solidaritet är Kari Räihä, Lars-Åke Zettergren, Tryggve Thyresson, Peter Tillman, Göril Thyresson och Veronica Löfling.

Hallsberg. Under mandatperioden som gått har samarbetet mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Hallsberg spruckit.

– Ett samarbete bygger på givande och tagande. De har bara velat ha oss med i båten och se våra förslag, men vi har aldrig fått något gehör, säger Lars-Åke Zettergren, ordförande i Vänsterpartiet lokalt.

Inte särskilt ledsna för det går Vänstern nu mot val med eget program och en rad ”tungviktare” på fullmäktigelistan. De har tre mandat i dag, och siktar på en fördubbling. Riksdagsledamot Mia Sydow Mölleby står på andra plats.

– Det är en styrka för oss att ha Mia där, och bra för henne också att ha kvar den lokala kopplingen, säger Zettergren.

Vänstern gör ingen hemlighet av att de först och främst vill byta regering.

– Det har förts en politik i vårt land som kan göra vem som helst till socialist, säger Göril Thyresson.

Hon pekar på trygghetssystem som har urholkats och människor som står utan jobb. Vänstern vill sätta stopp för vinster i välfärden.

Partiet anser att Hallsberg i dag präglas av hård ekonomisk styrning. De vill ha mer omtanke och lyhördhet i samhället, och har förordat en skattehöjning för att stärka den kommunala verksamheten.

Mer läsning

Annons