Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandalisering på kyrkogård

Flera gravar på Vintrosa kyrkogård har vandaliserats. Blommor har grävts upp och stulits.
– Det är moraliskt förkastligt, utan tanke på de anhöriga, säger Johan Bremer.

Annons
När kyrkovaktmästaren Vicky Nydén kom till jobbet hade blommor från sex gravar grävts upp.

Vintrosa kyrka har i flera år haft problem med stöld och skadegörelse enligt komminister Johan Bremer. Natten till i dag stals över 200 plantor som väntade på att planteras. Dessutom har plantorna på sex gravar grävts upp.

– Det är första gången som någon ger sig på gravarna. Blommorna planterades i går, säger Johan Bremer.

Han står på kyrkogården tillsammans med vaktmästaren Vicky Nydén som upptäckte vandaliseringen. Ingen av dem kan förstå hur någon kan ha användning för alla blommorna.

– Man måste ha tillgång till en stor bil, och antagligen en släpkärra. Det kan vara någon som stulit blommorna för att sälja dem vidare, säger Vicky Nydén.

– Eller så är det någon som har ett tvångsmässigt beteende och inte kan sluta vandalisera, säger Johan Bremer.

Blommorna som stals är av sorten Flitiga lisa och tjuvens, eller tjuvarnas, favoritfärg verkar vara röd och lila. Det är nämligen bara röda och lila blommor som grävts upp.

Johan Bremer bor i prästgården bredvid kyrkan men han varken såg eller hörde vandaliseringen. Vid gravarna som grävts upp finns ingen insyn.

– Jag blev så förbannad när jag kom till jobbet och fick se gravarna. Jag planterade om dem på en gång och hoppas verkligen de får vara i fred nu, säger Vicky Nydén.

Mer läsning

Annons