Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vann upphandling om textilservice

I går kom beskedet att Textilia vann upphandlingen med landstinget och att varslet av Örebropersonalen kunnat hävas. – Det är en oerhörd lättnad för oss, säger Textilias vd Fredrik Lagerkvist.

Annons
Lättad. Textilias vd Fredrik Lagerkvist behöver inte längre fundera på om huvudkontoret ska flyttas. Både kontoret och tjänsterna är säkrade i stan.

Det var i september som bolaget meddelade att de varslade samtliga anställda vid Örebroenheten och att 50 arbetstillfällen hotades. Anledningen till varslet var den pågående upphandlingen av textilservice med Örebro läns landsting.

– Vi hade tro på vårt anbud men det finns aldrig några garantier i en sån här upphandling så det här är en oerhörd lättnad för oss, säger Fredrik Lagerkvist som under onsdagen skrev på det nya avtalet med landstinget.

– Vi har firat med smörgåstårta och Pommac ute på enheten, berättar han.

Tjänsterna i Örebro är säkrade och frågan om huvudkontoret ska flyttas eller ej har även den blivit inaktuell i och med avtalet med landstinget.

– Vi är oerhört stolta och glada att vi har fått fortsatt förtroende av landstinget, säger Fredrik Lagerkvist som berömmer personalens insatser under den osäkra tid som varit.

– Personalen har hanterat den här osäkra situationen väldigt bra.

Det nya avtalet träder i kraft i mars 2015 och löper till februari 2019 med möjlighet för landstinget att förlänga det som längst till och med februari 2021.

Mer läsning

Annons