Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänstern vill ha mer tid

De kommunala gymnasieskolornas lokaler måste utredas grundligt och det måste få ta tid. Det anser Vänsterpartiet som pekar på att det finns flera alternativ till majoritetens förslag där man bland annat vill tömma Wadköpings utbildningscenter delvis på program.

Annons

– Vi tycker att det är bättre med en riktig ordentlig utredning, säger Murad Artin (V). Vänsterpartiet pekar på två alternativ. Det ena är snarlikt det förslag som lärare och elever tagit fram på WUC, där bland annat Rudbecksskolan blir en komvuxskola som även inrymmer Sfi, och där gymnasieverksamheten flyttas till WUC.

I det andra alternativet handlar det bland annat om att tömma Risbergska skolan helt och flytta verksamheten till Rudbecksskolan. Man skulle då rusta Rudbecksskolan till den modernaste skolan i Sverige för döva och hörselskadade. Samtidigt kunde Risbergskas lokaler göras om till äldreboende.

– Det finns andra alternativ. Jag tycker det finns ett ansvar hos de övriga partierna att titta på olika förslag och inte bara säga nej. De här förslagen är inte färdiga, Men de visar att det går att se på olika sätt. Vi vill se att man fördjupar sig i de här två alternativen till den 15 februari, säger Murad Artin.

Mer läsning

Annons