Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verkstadsgrupp växer med köp

Torbjörn Nilssons ägarbolag Sebbot Invest, ägare till företagen Macromould och Bandstål i Bångbro har förvärvat Karlskogaföretaget CNC Quality, specialiserat på precisionsfräsning.

Annons
Torbjörn Nilsson Bandstål Bångbro

Torbjörn Nilsson är vd i Bångbroföretagen och blir det även i Karlskogaföretaget.

CNC Quality grundades 1992 och tidigare vd samt delägare valde nyligen att sälja sitt företag till Torbjörn Nilsson. Några står kvar med ett delägande på tio procent.

Karlskogaföretaget hade i fjol en omsättning på 44 miljoner kronor med ett resultat på 3,5 miljoner efter finansnetto. Nu räknar de tre bolagen tillsammans att omsätta 120 miljoner kronor och sysselsätta 60-talet anställda.

– Karlskoga har en fantastisk ingenjörstradition och CNC Quality är helt enkelt bäst i Sverige på det de gör. I Bångbro finns också en lång tradition av företahgande och tillverkning som förvaltas av Macromould och Bandstål, säger Torbjörn Nilsson i ett pressmeddelande.

Sebbot Invest köpte 2012 Macromould efter en konkurs. Ägaren Torbjörn Nilsson har som mål att bygga upp en verskadsindustrigrupp med årsomsättning på runt 300 miljoner kronor.

Bandstål bearbetar tunnplåt och har sina rötter i Sandvik och tidigare Bångbroverken. Macromould tillverkar , i huvudsak genom precisionsfräsning, formar och modeller för gjutgods.

Mer läsning

Annons