Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allsvensk debut för Yasin

Tung förlust igen. Men i ÖSK fanns det ändå en spelare som efteråt var lite glad.
– Det var efterlängtat att få göra allsvensk debut, säger Ahmed Yasin.

20-åringen är en av de unga talanger som klubben värvade i vintras. Ahmed Yasins bakgrund är BK Forward och division 1-spel. Nu kan han också lägga allsvensk spelare till sin meritlista.

– Det är samma boll att sparka till i allsvenskan som i division 1. Men det är klart jag var sugen på att äntligen spela match efter att ha tränat så mycket, säger han.

Ahmed Yasin var med på bänken redan borta mot AIK. Mot Kalmar fick han också komma in när han i den 80:e minuten bytte av Fredrik Nordback.

– Jag skulle bara in och köra på som jag brukar. Skapa lägen och försöka göra mål, förklarar han direktiven.

Ett blockerat skott och en hörna var det mest konkreta han åstadkom framåt. Ända gav det korta inhoppet mersmak.

– Jag fick ju spela en del matcher på försäsongen. Men det var skönt att komma in och känna på det allsvenska spelet på riktigt. Tråkigt att vi förlorade men jag hoppas fler chanser kommer snart, säger Ahmed Yasin.

Hur tycker du det första halvåret i ÖSK varit?– Det har känts bra. Jag har fått många positiva intryck och utvecklats mycket. Jag har också märkt av folk jag mött att de vill se mig spela. Sånt känns uppmuntrande.

Har du tålamod att vänta på dina chanser?– Ja, då. Men det är klart såna här inhopp ger mig extra krafter. Det motiverar mig bara att pumpa på ännu hårdare på träningarna och sedan får vi se vad det leder till.

Ni är en stor trupp. Märker du som ny i laget av den tuffa inledningen på serien?– Efter en sån här match blir det förtsås lite kallt och tyst i omklädningsrummet. Alla går in i sig själv. Men annars tycker jag stämningen i truppen är bra.

– Man måste tänka på att vi är ett nästan helt nytt lag. Det tar tid att få ihop alla detaljer i spelet då.