Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Abdulahi vill ta mer plats i år

Mittfältaren Denis Abdulahi var en av många unga som startade i ÖSK:s segermatch mot FC Flora.
- Jag ska slå mig in i laget i år, säger den finske U21-spelaren.

Annons
Denis Abdulahi.

Han värvades till Örebro ifjol somras och fick hoppa in i fyra allsvenska seriematcher. Han är en av åtta som ska konkurrera om en plats på mittfältet. Helst då på favoritpositionen som defensiv balansspelare framför backlinjen.

I den rollen fick han spela hela matchen när ÖSK på fredagskvällen besegrade FC Flora med 3-1 i Seinäjokis träningsturnering.

- Det var många nya spelare på planen så det tar ett litet tag innan man hittar alla kombinationer. Jag tycker ändå vi höll i bollen ganska bra, säger han efteråt.

20-åringen anslöt till ÖSK-truppen lite senare eftersom han i veckan också hunnit med att spela en landskamp för det finska U21-landslaget. Det blev seger mot Estland med 4-1 och Denis Abdulahi var en av målskyttarna.

- Det flöt på bra för min del. I sommar ska vi möta Sverige eftersom vi lottats i samma EM-kvalgrupp. Det ska bli skoj.

Han känner att han hela tiden utvecklats som spelare under sin tid i Örebro. Och säger sig ha tålamodet att vänta på sin chans.

- Men jag behöver fler matcher i 90 minuter för att ta nästa steg. Det är svårt att bara träna sig till den erfarenheten. Mitt mål är därför att få spela från start i allsvenskan i år.

Det finns bara tre platser på mitten. Hur ser du på den tuffa konkurrensen?- Jo, men det är bara hårt arbete som gäller för min del. Då hoppas jag chansen kommer.

Denis Abdulahi kommer från Helsingfors-trakten och har bara två gånger tidigare spelat i Seinäjoki.

- Men det känns ändå lite som hemmaplan för mig. Under matchen i dag hörde jag ju finska pratas vid sidan om. Det är jag inte van vid i Sverige, skrattar han.

En annan mittfältare som tog chansen att visa upp sig mot FC Flora var Erik Nilsson. Han låg bakom mycket av ÖSK:s kreativa spel framåt.

- Det kändes bra. Just nu flyter allt på.

Ifjol var han utlånad till Ljungskile i superettan men också han har i år målet att på allvar försöka ta en allsvensk mittfältsplats.

- Det är klart att det finns många duktiga spelare att konkurrera med om en plats. Men jag kan bara försöka göra mitt bästa på alla träningar och så när jag får chansen i matcher. Det är inte mycket annat att fundera på, säger Erik Nilsson.

Mer läsning

Annons