Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Almebäcks nya skräckskada

Michael Almebäcks skadeelände i Belgien verkar aldrig ta slut.
Efter att ha brutit näsben, fått fler frakturer i ansiktet och slagit av tänder är det nu känsligare delar som smärtar.
– Pungen är stor som en apelsin, säger den förre ÖSK-backen.

Annons

Brügge jagar titeln i belgiska ligan. Men för Michael Almebäck, som slagit sig tillbaka in i lagets tremannabacklinje, har det uppstått en ny motgång. I mötet med Standard Liége skadade han de intima delarna.

– Jag kolliderade med en spelare och fick ont, säger Micke och skrattar – trots att det är ett ställe som man helst inte vill skada.

– Pungen är stor som en apelsin, men inget ska vara allvarligt skadat. Så jag hoppas att jag kan vara med och spela borta mot Anderlecht på söndag igen.

Han har tre år kvar på sitt kontrakt när den här säsongen går ut.

– Jag räknar med att stanna. Jag har spelat rätt mycket och varit med i roliga Europamatcher som mot Hannover med flera.

Tror inte på EM

Till sommaren väntar EM-slutspel i Polen och Ukraina. Men den förre ÖSK-spelaren tror inte på en plats i den svenska truppen.

– Nej, vad jag vet har ingen varit här och tittat på mig. Man ska aldrig säga aldrig men just nu är landslaget inget som jag tänker på.

Almebäck lämnade ÖSK förra sommaren. Och har försökt att följa lagets säsongsinledning via nätet.

– Jag såg första matchen mot Åtvid, sedan har ÖSK:s matcher krockat med våra. Så jag har mest fått surfa runt och läsa om dem.

Magnus Wikström är avstängd mot Elfsborg på måndag, vem tycker du ska ersätta?– Christoffer Wiktorsson. Han har gjort det bra i Degerfors.

Mer läsning

Annons