Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anfallare klar för ÖSK

ÖSK har värvat en ny anfallare. Det blev Bundesligaspelaren Valdet Rama.
- Precis den spelartyp vi sökt, säger sportchef Lennart Sjögren till NA.

Annons

Den senaste tiden har flera forwardsalternativ varit aktuella att förstärka ÖSK-truppen. Nu har den första pusselbiten fallit på plats. Den 23-årige kosovoalbanen Valdet Rama värvas från Bundesligaklubben Hannover 96.

Anfallaren har skrivit på ”ett flerårigt” avtal med ÖSK.

- Valdet Rama har alla de egenskaper vi letat efter för att förstärka anfallet. Han är i första hand vänsterforward men kan också spela till höger och centralt. Det ger Sixten alternativ, säger Lennart Sjögren.

Valdet Rama värvas utan att ÖSK sett honom i något provspel i Örebro. Ändå finns ingen tvekan kring affären.

- Nej, dels har han de egenskaper vi söker. Dels har vi fått väldigt bra rekommendationer av Albert Bunjaki, Kosovos förbundskapten.

- Hans meritlista visar också klass. Först gjorde han många matcher i Bundesliga 2. Sedan började han också bra i Bundesliga när han värvades till Hannover innan han hamnade i kläm under nye tränaren.

ÖSK har köpt loss Valdet Rama eftersom han stod under kontrakt med Hannover 96.

- Men det är ingen dyr lösning för oss. Klubben har visat förståelse för hans situation och vi har hittat ett bra upplägg för att ro detta i land.

Finns det någon klausul i detta fleråriga avtal som innebär att han kan omförhandla det efter kort tid?- Nej, detta är ett renodlat flerårigt kontrakt.

Valdet Rama beräknas anlända till Örebro någon gång i början av nästa vecka. Han kommer därför att hinna åka med laget till nästa utlandsläger i Turkiet den 9-16 mars.

ÖSK är ändå inte helt färdig med årets trupp. Sportchef Lennart Sjögren vill gärna ha en anfallare till innan han är nöjd.

- Vår ambition är att värva en anfallare till. Vi tittar på ytterligare komplement och ska diskutera några namn vidare, säger han.

När kan nästa namn bli klart?- Förhoppningsvis ska det inte dröja så lång tid, inom en vecka kanske. Vi vill naturligtvis få in de nya spelarna så fort som möjligt i laget nu.

Valdet Rama

Född: 20 november 1987 i Kosovska Mitrovica.

Längd/vikt: 182 centimeter/77 kg.

Position: Anfallare, helst på kanten. 

Tidigare klubb: Hannover 96 (fyra i bundesliga). Skrev treårskontrakt med Hannover 2009. har gjort 15 matcher men inget mål i bundesliga.  

Andra klubbar: Hasper SV, SF Oestrich Iserlohn, Rot-Weiss Essen, VfL Wolfsburg, FC Ingolstadt.

Hannovers stjärnor: Emanuel Pogatetz.

Leon Andreasen.

Damarcus Beasley.

Mikael Forssell.

Didier Ya Konan.

Mer läsning

Annons