Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Astvald: "Jag ska jobba hårt"

Utanför startelvan men med allt mer speltid. Marcus Astvald är på gång igen.
- Jag hoppas min chans kommer, säger ÖSK-yttern.

Annons

ÖSK hade ett tungt fjolår. Det hade också Marcus Astvald som efter Peo Ljungs tillträde först fick prova på den ovana rollen som anfallare, sedan tillbringa en hel del tid på bänken. Där har han inlett årets seriespel också. Men i segermatchen mot Sundsvall kom han in och passade fram till matchens tredje mål. Och mot Hammarby fick 22-åringen nästan en halvtimmes speltid när han bytte med Kalle Holmberg på vänsterkanten.

- Det är förstås kul att få spela. Jag fick lite bollar att jobba med. Synd bara att vi inte fick in tvåan.

Han hade direktiv att plocka upp lite mer andrabollar och bryta in i plan för att skapa lite fler chanser. Samtidigt blev han ett av många ÖSK-offer för Hammarbys tuffa närkampsspel. I den 74:e minuten klämdes han av två Hammarbyspelare så att smällen hördes ända upp på läktaren. Utan att domaren blåste frispark.

- Helt otroligt att domaren inte blåser. Smällen tog över högerknäet. Men det är så typiskt: här på Söderstadion kan inte domarna stå pall för trycket, säger Marcus Astvald.

Han känner sig annars i bra form efter att ha kunnat träna hela försäsongen utan skadeproblem.

- Peo bestämmer vem som ska spela. För mig är det bara att jobba hårt på träningarna och hoppas att min chans kommer. Det är ingen idé att gräva ner sig och tjura ihop. Jag har bestämt mig för att göra mitt bästa och bidra med så mycket jag kan, säger Marcus Astvald.

Läs mycket mer om matchen i måndagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons