Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axén: "Mitt liv var AIK"

Alexander Axén har ett förflutet som fanatisk AIK-supporter.I morgon vill ÖSK-tränaren förstöra lagets guldchanser.– Det viktigaste för mig är att vinna mot AIK hela tiden, säger han.

Annons

"Alec” var en riktig hardcore-supporter som ung på 1980- och tidigt 90-tal och medlem i Black army.

– Mitt liv var AIK. Alla pengar jag fick in gick åt att åka på resor. Jag följde AIK i Europa, jag åkte på allt.

I dag kan han se perioden i Black armys klack på Råsunda som något av en ungdomssynd.

– Jag växte ur det ganska snabbt, kan jag säga. Jag satt tidigt på östra. Jag var runt 16 år när jag slutade gå på norra, säger han.

Har du kvar tatueringen?

– Ja, det är nästan 30 år sen jag gjorde den.

Det går att ta bort tatueringar...

– Nej, det är inte så enkelt. Det tar jättelång tid och det gör ont som fan. Jag skulle aldrig ta bort den, det skulle jag aldrig göra. Det är en del av mig, så är det bara. Jag brukar säga att det är ett födelsemärke och inte en tatuering.

– Snacket kommer inte att försvinna bara för att jag tar bort en tatuering. Min bakgrund försvinner inte för att man försöker gömma nånting. Och det vill jag inte göra, fortsätter han.

Du har inga känslor för AIK när de springer ut mot er på lördag?

– Det sjuka är ju att det viktigaste för mig är att vinna mot AIK hela tiden. Dels för att spekulationerna ska sluta och samtidigt vill jag visa att jag är en bra tränare, förklarar Alexander Axén.

Läs hela intervjun och mycket mer inför AIK-matchen i fredagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här intill.

Mer läsning

Annons