Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bedoya slåss om en VM-plats"

Alejandro Bedoya var en av premiärens bästa spelare.
Inför ögonen på USA:s förbundskapten Bob Bradley som på plats granskade ÖSK:s succéspelare.
– Han är med och slåss på riktigt om en VM-plats, säger Bob Bradley till NA.

Annons
Alejandro Bedoya.

Alejandro Bedoya springer vidare mot ett VM-slutspel i Sydafrika. I den allsvenska premiären löpte han kopiöst och var ett ständigt hot mot nykomlingarnas svajiga defensiv. Det han inte visste var att USA:s förbundskapten Bob Bradley satt på Behrn arena. Med ett enda syfte. Granska Bedoya inför uttagningen av en kommande VM-trupp.

– Gjorde han? Det var mer än jag visste. Vad sa han? undrade Bedoya efter matchen.

"Mer en yttermittfältare"

Bradley till NA:

– Bedoya är en intressant spelare som jag inte sett så mycket av tidigare. Han var med på vår vinterturné och fick även komma in mot Holland nyligen. För mig är det intressant att se honom i en 4–3–3-roll. Med landslaget spelar vi 4–4–2 och jag ser honom mer som en yttermittfältare än en central. Han är med och slåss på riktigt om en VM-plats, säger Bradley och fortsätter.

– Hur stora chanserna är vill jag inte gå in på. Vi har en klar stomme på 16–17 spelare och bakom det finns det många som fajtas om en plats. Alejandro är med där. Vi kommer att ha ett läger på hemmaplan i maj. Där är runt 30 spelare aktuella, sedan kommer den andra fasen av lägret att fortsätta i Sydafrika och då kommer truppen vara bantad till de 23 spelare som man får anmäla till slutspelet.

"Tänker bara på ÖSK"

Bedoya själv om sina chanser:

– Det är roligt att han är här och tittar på mig. Men jag säger som jag sagt förut, VM är ingenting jag tänker på. Jag fokuserar bara på att göra bra i från mig i ÖSK. Det är hur jag uppträder i allsvenskan som avgör om jag kommer få åka till VM eller inte, säger han.

Vad säger du om premiären?

– Jag är nöjd. Vi hade pratat om att hitta ytorna bakom deras mittfält, och det gjorde vi. Dessutom skapade vi väldigt mycket och hade bra klass på passningsspelet. En bra premiär.

Mer läsning

Annons