Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedoya tränar med Birmingham

Alejandro Bedoya, 23, ska träna med Birmingham nästa vecka.
Amerikanen får därmed en stor möjlighet att spela till sig ett Premier league-kontrakt till sommaren.
– Men jag tänker inte i kontraktsbanor över huvud taget, säger han.

Annons
Alejandro Bedoya ska träna med Birmingham City nästa vecka.

ÖSK har fyra nyckelspelare som just nu är inne på sitt sista kontraktsår. John Alvbåge, Michael Almebäck, Nordin Gerzic och Alejandro Bedoya.

Hetast – just nu – att lämna ÖSK när transferfönstret öppnar i sommar igen är den amerikanske landslagsmittfältaren. På söndagsmorgonen flyger han till England för att under en vecka testspela med Birmingham City, som i dagsläget ligger på fjortonde plats i Premier league.

– Självklart känns det väldigt roligt. Jag har vetat om att de kollat in mig när jag varit med landslaget. Men vad jag har förstått via min amerikanske agent så har inget konkret funnits tidigare, säger han.

Men mer konkret än en inbjudan till träning kan läget inte vara just nu.

"Älskar passionen där"– Men jag kan inte tänka att jag ska dit och prestera för att fixa ett kontrakt. Jag kan inte ens tänka i de banorna just nu. I stället ser jag som en möjlighet att få testa vad jag går för i ett lag den liga jag tycker är bäst i världen. Jag älskar passionen som finns där och tror att min spelstil skulle passa in rätt bra.

Magnus Sköldmark är ansvarig för spelarförsäljningar i ÖSK:

– Det är glädjande att en Premier league-klubb har fått upp ögonen för våra spelare. Det är ett bevis på att vi har en bra elitverksamhet. Vi har vetat om att Birmingham haft kollen på Bedoya ett tag. Kul att han nu får chansen.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons