Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björnquists nya roll: "Kändes bra"

Daniel Björnquist har redan haft många roller sedan han kom till ÖSK. Mot Ferreiras kom en till.

Annons

Backen byttes in som vänstermittfältare – och trivdes alldeles utmärkt.

- Jag kände mig pigg och kände jag fick lite övertag på ytterbacken. Det kändes bra, säger han.

Något enstaka inhopp

som högermittfältare har det blivit förut. Men aldrig på allvar. Varken i Forward eller sedan övergången till ÖSK i somras. Nu bytte han rakt av med Daniel Gustavsson i paus och fick en förkortad halvlek på sig att visa sina offensiva kunskaper också.

Han fick till en del inlägg, bland annat det som ledde till Sam Mensahs 2-0-mål. Och Daniel Björnquist var nära att själv hamna i målprotokollet. På en djupledsboll kom han stormande med mycket fri yta framför sig sida vid sida med Alhassan Kamara. Från läktaren såg det nästan ut som ”Crespo” sprang i vägen och störde avslutet så att bollen gick utanför stolpen.

- Vi har ju pratat lite internt om vem som är snabbast i truppen. Jag tyckte det var dags att visa honom. Det gjorde jag, men jag kanske får träna lite avslut, säger Daniel Björnquist med glimten i ögat.

Hur ser du på din roll i laget annars där du vandrat mellan höger- och vänsterback?- Jag är ju högerfotad så jag trivs kanske allra bäst till höger. Men som jag sagt förut så gäller det att se möjligheterna. Spelar man vänsterback har man högerfoten inåt banan. Då kan jag hitta uppspel på forward och kombinera på det sättet.

- Det har också blivit bättre och bättre. Jag känner mig allt mer trygg i att spela på båda kanterna. Det ser jag bara som en fördel att kunna spela på båda sidorna.

Att han nu också får en hel försäsong med laget är bara en fördel.

- När jag gick från Forward i somras blev det en snabb omställning att komma in i en helt ny grupp. Det tar ju lite tid att anpassa sig. Klart det blir bättre när man kan köra på från början.

Mer läsning

Annons