Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Chippen" redo för inhopp mot ÖSK

Mjällbys hemvändande landslagsstjärna Christian "Chippen" Wilhelmsson är redo för spel mot ÖSK. Men han börjar av allt att döma på bänken.

Annons
Christian

Christian "Chippen" Wilhelmsson klev av tisdagens U21-match, men finns trots skadekänningar i ljumskarna då med i Mjällbys trupp till morgondagens allsvenska match mot ÖSK.

Enligt Kristianstadbladet är det troliga att Wilhelmsson får inleda på bänken, men att han kommer att hoppa in.

– Jag kom direkt från semestern in till träningen här med ett lag som är mitt uppe i säsongen. I tisdagens U21-match fick jag känningar i ljumskarna och fick gå av. Kroppen är lite stel men det känns helt okej och det är riktigt roligt att vara tillbaka både i träning och i Mjällby, säger "Chippen" själv till tidningen.

ÖSK-matchen blir 34-åringens comeback i svensk ligafotboll efter 15 år som utlandsproffs i Norge, Belgien, Frankrike, Italien, England, Spanien, Saudiarabien, Qatar och USA – och hans första match någonsin i allsvenskan.

"Chippen" har gjort totalt 79 A-landskamper för Sverige, tre EM och ett VM, och hans allsvenska debut kommer att locka extra mycket folk till ödesmatchen mellan Mjällby och ÖSK.

– Absolut, vi har sålt 1500 förköpsbiljetter och det är 1500 fler än vad vi brukar sälja till en match mot Örebro, säger klubbchefen Jörgen Martinsson till Kristianstadbladet.

Mer läsning

Annons