Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför petades Wowoah

Vänsterbacken Samuel Wowoah var petad två gånger om mot Falkenberg. Före matchen av Christoffer Wiktorsson, i halvtid av Daniel Björnquist.

Annons

– Han har inte haft den rätta energin i kroppen, motiverar ÖSK-tränaren Peo Ljung.

Inför toppmötet med Falkenberg hade Samuel Wowoah startat 16 av 20 matcher och hoppat in i ytterligare en. Men mot serietrean fick 37-åringen inleda på bänken när Peo Ljung valde att starta med Christoffer Wiktorsson som vänsterback.

– Vi tar ut det lag som vi tror ska klara av att ta poäng till oss, säger Peo Ljung.

I halvtid tvingades Ayanda Nkili kliva av med en fotskada som han känt av en tid. Christoffer Wiktorsson fick då flytta in som mittback bredvid Magnus Wikström. Ny vänsterback blev Daniel Björnquist, sommarens nyförvärv från Forward, som därmed fick göra sin fjärde match i superettan.

– Vi gör bytena utifrån taktik. Daniel har skött sig bra på träningarna. Han har sett energifylld ut. Samuel har spelat mycket matcher och inte haft den energi i kroppen vi är vana vid när han spelar med en frekvens av matcher som inte är lika tät som nu, förklarar Ljung valet av ny vänsterback.

– Min erfarenhet är att det tar lite längre tid för de äldre spelarna att återhämta sig även om de har bättre rutin än många av de unga spelarna vad gäller att känna sin kropp. Därför kände vi att Daniel skulle få komma in.

Det var inte för att vila Samuel till söndagens derby mot Degerfors?– Nej, vi har bara tänkt på denna match. Sedan får vi se vilket lag vi tar ut på söndag. Det blir ju den tredje matchen på sju-åtta dagar. Vi får se hur det ser ut i truppen i morgon och övermorgon och sedan hitta en uppställning till den.

Samuel Wowoah är själv fåordig kring petningen.

– Det var ett tränarbeslut. Du får ta det med Peo, säger han.

Det har jag gjort. Han tycker du saknar lite energi. Vad är din kommentar till det?– Jag känner mig pigg i kroppen och hade givetvis hoppats att få spela. Men jag accepterar beslutet.

Däremot var han betydligt mer upprörd över en annan situation i matchen. I samband med en frispark till Falkenberg nära ÖSK-bänken visade domare Magnus Ahlsén det gula kortet – till avbytaren Samuel Wowoah som hade reagerat över avblåsningen.

– Jag fattar ingenting. Enligt fjärdedomaren får jag inte stå upp vid bänken, det var därför jag fick varningen. Jag måste vara förföljd av det här domarteamet, suckar han och syftar på att det var samma domare som visade ut honom mot Örgryte efter en märklig situation som ingen på arenan uppfattade utom en av de assisterande domarna.

– Jag vill inte kasta för mycket skit på domarna. Men är tråkigt när det blir såna här märkliga beslut.

Vad säger du om ni tappade poäng igen?– Matcherna är betydligt tuffare nu. På hösten brukar alla lag täta till sitt spel, matcherna blir mer betydelsefulla för alla. Då kan det bli så här men vi ska fortsätta göra vårt jobb.

Mer läsning

Annons