Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det fanns konkret intresse från fyra klubbar”

ÖSK fick konkurrens i jakten på Valdet Ramas signatur.
—  Det fanns konkret intresse från fyra klubbar, säger Kosovos förbundskapten Albert Bunjaki som också fungerar som rådgivare åt Rama.

Annons

ÖSK fick sin anfallsförstärkning. Valdet Rama lämnar frysboxen i Hannover för att få en nystart på karriären i allsvenskan. Men det saknades inte andra alternativ.

— Klubbar från Norge, Schweiz, Italien och Tyskland fanns med i bilden, säger Albert Bunjaki.

Varför blev det Örebro?

— De var lite tydligare än de andra och visade verkligen att de ville ha honom. Jag tror det blir perfekt för honom att komma till Sverige. För honom handlar det om att få speltid och det kan han få här.

Förutom ÖSK var den en norsk klubb som var mest konkret i sitt intresse.

— Men det var helhetsbilden som avgjorde. Med mer speltid blir det lättare att behålla landslagsplatsen och dessutom är det en stor fördel att klubben ska spela i Europa, säger Bunjaki.

Så det var inte pengarna som styrde?

— Nej, hade han gått efter pengarna hade han stannat kvar i Hannover och spelat ut kontraktet. Nu kände han att det var dags att ta steget.

Hur kommer han att passa in i den svenska fotbollen?

—  Det är en modern fotbollsspelare som har speeden och tekniken. Jag brukar säga att han är som en blandning mellan Emir Bajrami och Ceasar Santin. När jag säger så vet jag att det blir höga förväntningar men samtidigt måste man komma ihåg att det tar tid att anpassa sig till en ny liga. Det är människor det handlar om, säger Albert Bunjaki.

Mer läsning

Annons