Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eidur erkänner: ”Var nog ingen straff”

Kalle Holmberg skulle ha haft straff. Eidur Sigurbjörnsson fick den i stället. Det räddade en poäng åt ÖSK mot Hammarby.

Annons
Johannes Hopf mosar Kalle Holmberg.

Det var i 79:e minuten som domaren Michael Lerjéus pekade på straffpunkten – och Ahmed Yasin klev fram och fixade en poäng åt ÖSK från elva meter.

Men efteråt var de flesta överens om att Stefan Batans lätta touch på Eidur Sigurbjörnsson inte alls skulle ha renderat i någon straff – däremot Johannes Hopf våldsamma satsning mot Kalle Holmberg nio minuter tidigare.

Det höll till och med den isländske mittbacken, straffixaren Sigurbjörnsson, med om efter matchen.

– Han var på mig, det var en liten touch, men jag vet inte om det var straff … Det var det nog inte. Jag tror att domaren insåg att han gjorde fel i situationen med Kalle och kompenserade för det. Försökte fixa saken på det här sättet, säger Sigurbjörnsson.

Kalle hann inte ens uppfatta situationen där Hopf fullständigt mosade honom.

– Det var ett instick som jag tror att jag touchade, och sedan fick jag en tackling. Jag hann inte se honom komma, plötsligt försvann bara benen och så låg jag där. Men jag hörde från både (Alexander) Axén och ”Robban” (Robert Åhman Persson) att det var solklar straff, säger Holmberg.

Både Sigurbjörnsson och Holmberg var nöjda med ÖSK:s spel men missnöjda med att återigen tappa poäng. Sex omgångar in i allsvenskan har cupfinalisterna från Örebro bara tagit två poäng.

– Det var skönt att inte förlora i dag, men det är klart vi ville vinna. Och jag tycker att vi borde ha vunnit. Målen vi släppte var två skitmål, säger Sigurbjörnsson.

Skitmål?

– Ja, vi ska inte släppa in mål på fasta situationer. VI är starka på hörnor och frisparkar. Det här var de två första vi släppte på fasta situationer i år, och det är vi inte nöjda med. I mina ögon är det skitmål. Vi var bättre spelmässigt, bättre ute på planen, och borde gjort fler mål. Alla vet att det finns kvaliteter i laget, det är bara det att vi inte fått ut det. Det här var ett steg i rätt riktning, och vi får ta med oss det positiva och jobba vidare på det som inte var så bra.

På 1–1-målet tappade ni markeringen på Mats Solheim, vems fel var det?

– Fel och fel … Jag vill inte peka ut någon. Det är sådant som händer i fotboll.

Kalle Holmberg:

– Vi snäppade upp oss och gjorde det mycket bättre än tidigare i år, vår bästa allsvenska match den här säsongen. Sedan gör de två raka mål, och vi hamnar i brygga igen. Det blir mycket tankar i huvudet i det läget, därför är det riktigt starkt att vi ändå lyckas få med oss en poäng. Men vi ville ha tre.

Mer läsning

Annons