Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gerzic: "Det finns inga ursäkter"

Tillbaka på Grenadjärvallen för första gången sedan 2007. Men det blev inget roligt återseende för ÖSK-stjärnan Nordin Gerzic.

Annons

- Katastrofalt. Finns inte så mycket mer att säga. Tränarna gjorde sitt för att peppa och tala om vad som gällde inför matchen. Men vi spelare gjorde inte jobbet, säger Gerzic efter Rynninges 2-1-skräll i svenska cupens andra omgång.

Gerzic själv inledde på bänken, och var främst tänkt som back up om det skulle krävas offensivt i andra halvlek. I paus fanns inte mycket som tydde på det. ÖSK ledde 10 efter ett tidigt ledningsmål av Marcus Pode, och Rynninge hade inte mycket i anfallsväg.

Men Haris Karahmet tog tillvara på två chanser i andra halvlek, och vände till RIK-ledning med 2-1. Då skickade ÖSK in Gerzic centralt på mittfältet i stället för Mohammed Saeid.

Det blev i ärlighetens namn inte mycket bättre för det. ÖSK matade bollar in mot hemmalagets straffområde, men dat gav ytterst få målchanser. Snarare var det Rynninge som via några kontringar kunde ha gjort något ytterligare mål.

- Vi ska skämmas, allihop, från första till sista spelaren. Går man inte in hundra procent för att göra ett bra jobb så kan det bli så här. Då får man stryk, säger Gerzic, som hade svårt att peka ut ett fel framför ett annat.

- Lågt bolltempo, konstiga beslut - nej, jag vet inte vad jag ska säga. Riktigt riktigt dåligt av oss ...

Målvakten Oscar Jansson hade ingen tacksam uppgift. Rynninge hade just inte mer än två skott på mål, båda gick in. Det första ett friläge, det andra ett vackert skruvat skott. Båda signerade Haris Karahmet.

- Det andra vet jag inte hur han får in, det finns knappt någon vinkel, säger Jansson.

- En riktigt pinsam insats av oss. Vi ska vinna hundra av hundra såna här matcher. Det här är bara för dåligt. Jag känner mig alldeles tom i huvudet just nu. Det gjorde jag efter Hammarby-matchen också, men det är värre den här gången. Det finns inget att skylla på, och jag kan inte svara på vad som hände.

ÖSK har att samla sig snabbt. Redan på söndag väntar Varberg på bortaplan i superettan.

- Upp på hästen igen. Något annat finns inte, säger Nordin Gerzic.

Mer läsning

Annons