Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haginge: "Vi lärde av felen i Malmö"

Förlust i Malmö. Men mot AIK höll ÖSK undan efter en tvåmålsledning i paus.– Vi hade lärt läxan, säger Patrik Haginge.

Annons

Den rutinerade högerbacken tillhörde en av alla som stred för att försvara ÖSK:s drömstart mot serietvåan AIK. Utan direkt skuld var han ändå inblandad i båda baklängesmålen som skapade nerv i en tillställning som tycktes avgjord redan efter 21 minuter och en klar 3-0-ledning till hemmalaget.

AIK:s Henok Goitom reducerade till 3–1 några minuter före pausvilan. Ett inlägg från Celso Borges gick tätt över Magnus Wikströms huvud och damp ned på Kennedy Igboananike som hade Patrik Haginge i ryggen.

– Bollen studsar på Kennedy och fram till Goitom. Jag hinner aldrig se var den tar eftersom bollen kommer så snabbt när den dyker upp bakom Magnus huvud, berättar han.

ÖSK hade då åter en tvåmålsledning med sig in i halvtidsvilan.

– Men vi visste vad vi gjorde för fel i Malmö. Där tog vi inte tillräckligt smarta beslut. Vi chansade hela tiden på snabba instick. I dag hade vi större tålamod och höll i bollen bättre. Den läxan hade vi lärt oss.

AIK tog som väntat kommandot direkt i inledningen av andra halvlek. Men ÖSK kom allt mer in i spelet och hade perioder med kontrollerat bollinnehav. Mitt i en sådan kom nästa reducering. Oscar Jansson kom ut på ett inlägg men tappade bollen i luften när han krockade med sin egen lagkamrat.

– Det är sånt som händer. Han skriker men jag kan inte ändra riktning så snabbt, jag försöka bara huka mig ner. Alternativet hade varit att Oscar bara kört över mig även om jag fått ont, beskriver Patrik Haginge situationen.

Oscar Jansson gestikulerade mot domaren för frispark?

– Jo, men när han går upp i duellen vet han inte om det är en AIK-spelare eller jag han krockar med. Och även om det varit en AIK:are hade det inte varit frispark.

Med 3–2 och en kvart kvar av matchen smög sig tankarna på.

– Det var lite samma känsla som i Malmö. De får mål från ingenstans. Även om AIK har mycket boll skapar de inte särskilt många klara chanser. Skillnaden är att i dag har vi mer bollinnehav. Hade vi haft det i Malmö hade vi vunnit där också.

– Malmö kunde bara anfalla och anfalla och sedan gav vi bort bollen. Vårt sista mål i dag är jättebra exempel på hur vi ska göra. Vi har chansen att gå fram men stannar och håller i. Har chansen igen men börjar om igen. Sedan slår vi till.

29-åringen, med kontrakt även över nästa säsong, hade en ny spelare framför sig mot AIK. Göteborgslånet Daniel Sobralense fick debutera från start och tog platsen till höger som varit vikt åt Ahmed Yasin.

– De har lite olika spelstil. Sobralense är mer en bollhållare medan Ahmed kanske är bättre på utmana och göra sin gubbe med fart. Sobra vill lira runt några gånger först.

Hur har din roll som högerback förändrats sedan Axén tog över i sommar?

– Nu är det lite olika upplägg från match till match. Med Peo Ljung var det mer samma hela tiden. Axén lägger upp spelet mer utifrån vilka vi möter och ändrar oftare taktik.

Mer läsning

Annons