Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

 "Han kan bli en världsspelare"

ÖSK-backen Michael Almebäck befinner sig i Oman med det svenska fotbollslandslaget. NA:s fotbollsexpert Pelle Blohm ser en lysande framtid för honom.

Annons
Michael Almebäck.

Det är sajten Fotbolldirekt.com som har gjort en enkät bland landets fotbollstyckare och frågat vem i den pågående landslagsturnén de är mest nyfikna på.

De flesta svarar Elfsborgs tekniske kantspelare Emir Bajrami. Men två av experterna, Bosse Pettersson och Pelle Blohm framhåller A-lagsdebutanten Michael Almebäck. 

- Det är en back som är snabb och stark och som ibland påminner lite om Joachim Björklund när han var som bäst. Michael är kanske inte världsbäst med fötterna men ändå en brytspelare. Tar han ytterligare ett steg kan Almebäck bli världsspelare, säger Pelle Blohm till Fotbolldirekt.

Bosse Petersson, expert på Viasat, säger:

-  Det är en mycket spännande spelare. Anledningen är att han har snabbheten, kvickheten och tekniken som krävs av en modern mittback i dag. Om man tittar på hur innerbackarna fungerar nu så är snabbheten väldigt viktig.

Almebäck är absolut en innerback som är väldigt intressant för framtiden. Han representerar en intressant mittbackstyp som skiljer sig från Mellberg och Majstorovics stil. 

Återstår att se om Michael Almebäck får göra A-lagsdebut i morgondagens landskamp mot Oman. 

Mer läsning

Annons