Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Saeids nya klubb 

Mohammed Saeid lämnar ÖSK efter säsongen. Här är mittfältarens nya klubb.

Annons

23-åringen har fått begränsat med speltid under hösten och nu står det klart att Mohammed Saeid inte kommer att förlänga sitt utgående kontrakt med Örebro SK. I stället ska han testa på ett nytt äventyr - i USA och MLS-klubben Columbus Crew. 

"Jag vill börja med att tacka ÖSK för möjligheten att spela fotboll här, men nu är det dags för mig att lämna och ta på mig en ny utmaning. Jag vill också tacka min familj, vänner och fansen som hjälpt mig på vägen", skriver Saeid på sitt Instagram-konto. 

MLS-klubben har själva gått ut med nyheten med att Saeid är klar för klubben. Han kommer att ansluta till Columbus Crew när hans kontrakt med ÖSK går ut den 1 december. Stor del i att Saeid valt att fortsätta sitt fotbollsspelande i MLS-klubben stavas Gregg Berhalter. Den tidigare Hammarbytränaren är tränare i Columbus och var den som lockade Saeid till klubben.

- Han har sett mig i ett par matcher och vet hur jag spelar. Vi har haft kontakt sedan i somras och har sedan dess talats vi någon gång i veckan sedan dess. Han har sagt att han ser mig i en roll på det centrala mittfältet där jag ska diktera tempot och spelet, säger Mohammed Saeid till Columbus Crews hemsida.

På frågan om det känns läskigt att lämna hemstaden för ett äventyr på den andra sidan Atlanten är Saeid inte orolig.

- Jag är väldigt glad för det. Jag vill utvecklas som spelare och det finns olika sätt att utvecklas, olika vägar att sig till toppen. Om det betyder att jag måste flytta till den andra sidan Atlanten för att få min dröm går i uppfyllelse, då får det bli så.

- MLS utvecklas mycket snabbt, snabbare än vad folk tror. Folk underskattar ligan, säger Mohammed Saeid till sajten.

Läs mer om Saeids flytt över Atlanten i torsdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons