Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har all respekt för ÖSK"

ÖSK-målvakten John Alvbåge vill fortfarande inte ge något besked om sin framtid. Och han känner sig inte stressad av att klubben nu diskuterar med andra målvakter.

Annons
John Alvbåge lämnar ÖSK.

I dagens NA, papperstidningen, bekräftade Örebro SK:s sportchef Lennart Sjögren att klubbens arbete med en eventuell ersättare till klubbens förstemålvakt, John Alvbåge, intensifierats.

Alvbåge har ett kontrakt som går ut efter årets säsong och har inte velat skriva på något nytt trots att ÖSK enligt uppgift satte en deadline för förhandlingarna i mitten av september.

John Alvbåge själv säger att han inte känner sig stressad över att klubben jobbar med andra alternativ och att de kan komma att tacka nej till honom om han drar ut på sitt beslut.

– Det är inga problem. Jag förstår hur de tänker och de förstår hur jag tänker. Jag har all respekt för dem. Jag älskar ÖSK och de gillar mig, vi får se var det landar, säger Alvbåge.

Sitter ni ned vid förhandlingsbordet nu, eller avvaktar du till efter säsongen?– Vi vet var vi har varandra, jag har inte så mycket mer att säga. Det är som Lennart sa, det är status quo.

Men pågår diskussionen eller ligger den nere, har ni en kontinuerlig dialog?– Sjögren och jag säger hej nästan varje dag, han brukar ju vara nere på träningarna. Men det är inte så att vi sitter ned och pratar kontrakt varje dag, så intensivt talar man nog inte med någon spelare. Vi vet var vi har varandra, helt enkelt.

Hur ser intresset ut från andra klubbar, det prats om IFK Göteborg?– Jag har ingenting att säga på de frågorna. Det är bara några få matcher kvar av säsongen och mitt enda fokus är ÖSK. Jag har ingen anledning att lägga fokus på andra klubbar och därför har jag ingen anledning att kommentera sånt här.

JONAS BRÄNNMYR019-15 50 08

[email protected]

ÖSK:s utgående kontrakt

Lars Mosander, assisterande tränare.

John Alvbåge, målvakt.

Simon Nurme, målvakt.

Peter Rosendal, målvakt.

Per Johansson, mittfältare.

Erik Nilsson, mittfältare (utlånad till Ljungskile).

Fredrik Nordback, mittfältare.

Magnus Kihlberg, mittfältare.

Robin Staaf, anfallare.

Har lämnat under året:Alejandro Bedoya, mittfältare, såld till Glasgow Rangers för drygt tre miljoner kronor.

Michael Almebäck, mittback, såld till Club Brügge för knappt sex miljoner kronor.

Oskar Johansson, mittback, bröt i förtid. Till Karlslund i division 2.

Har förlängt i sommar:Sixten Boström, cheftränare, två år till.

Nordin Gerzic, mittfältare, fem år till.

Har värvats i sommar:Eidur Aaron Sigurbjörnsson, mittback.

Riku Riski, mittfältare (lån säsongen ut).

Brunet Hay Pino, anfallare (lån säsongen ut).

Mer läsning

Annons