Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag vill förlänga med ÖSK"

Nordin Gerzic efterlyste en sportslig satsning som en del i kontraktsförhandlingen.
Nu hyllar ÖSK-stjärnan klubbens val av nyförvärv.
– Jag är imponerad av ÖSK och vill förlänga. Även om det finns bitar vi måste komma överens om först, säger han.

Annons

Mittfältaren har en lång sjukdomsperiod bakom sig men skyndar nu långsamt för att komma tillbaka. Till samma toppform som gjorde honom till en av allsvenskans bästa spelare förra säsongen.

Samtidigt som Nordin Gerzic har lagt all kraft på att bli kvitt ett ihärdigt virus, som gjort att han sjuknat om två gånger, har han sett spelare komma och gå i ÖSK.

Senast att ansluta: Bundesligameriterade anfallarna Valdet Rama och Kushtrim Lushtaku.

"Jobbat bra i det tysta"Sedan tidigare trängs etablerade spelare som Andreas Haddad och Patrik Haginge med talanger som William Atashkadeh, Ahmed Yasin, Josef Ibrahim och Kalle Holmberg.

– Jag måste säga att jag är imponerad av jobbet ÖSK har gjort kring värvningarna. De har jobbat på bra i det tysta. Nu är det bara att hoppas att spelarna är så bra som man hoppas att de är. Det är en sak att göra ett bra provspel, det är något annat att hålla en hel säsong.

”Har större bredd”

Gerzic är kontraktsmässigt inne på sitt sista år med ÖSK. Men diskussioner med klubben har hela tiden pågått.

– Och de gör de fortfarande. Det gäller bara att vi kommer överens om en del av mina krav. Jag vill förlänga, säger han.

– Sportsligt tycker jag det ser jättebra ut. Vi har en bättre bredd än förra året och jag tror att vi är bättre. Får vi till det och många klarar av att toppa formen samtidigt kommer vi att bli livsfarliga i år.

Undviker att falla dit

Själv fortsätter Gerzic att skynda långsamt tillbaka.

– Jag tar det väldigt försiktigt. Jag tänker inte falla dit för att jag kört för hårt igen. Som tur är får jag chansen att komma i form på egen hand. Sixten Boström och Lasse Mosander är jättebra stöd på den här biten och jag är tacksam för deras uppbackning. Nu ska jag se till att komma i form till premiären.

Mer läsning

Annons