Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: ÖSK bjuder hit Bengtson

Som NA tidigare berättat är den honduranske landslagsanfallaren Jerry Bengtson på väg till ÖSK. Nu är det klart att han inom de närmaste veckorna kommer till Örebro.

Annons
ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren berättar att klubben är mycket intresserade av honduranen Jerry Bengtson.

Bengtson tillhör i dagsläget den honduranska ligaklubben C.D.S Vida där han under säsongen rönt stora framgångar. Den centrale och 1,87 meter långe anfallaren har på 18 ligamatcher gjort elva mål, vilket gett honom chansen i Honduras A-landslag.

Nu är det klart att Bengtson inom de närmaste veckorna kommer till Örebro för att under en veckas tid träna och träffa ÖSK-ledningen.

- Jerry är en mycket intressant spelare och vi är seriöst intresserade. Hans besök är främst till för att han och vi ska lära känna varandra och bilda oss en uppfattning. Fast någon övergång är inte klar i dagsläget, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

Handlar det om provspel?

- Nej, det skulle jag inte vilja kalla det. Han har ju ett väldigt fint CV med landslagsmeriter i Honduras så vi vet att det är en mycket bra spelare.

NA kunde tidigare i dag avslöja att det kommer bli en dragkamp om Jerry Bengtson mellan ÖSK och de regerande mästarna AIK. Solna-klubben är nämligen också mycket intresserade av honduranens tjänster.

- Vi har inte gett upp. Vi vill fortfarande ha hit Bengtson och se honom i träning, säger AIK-tränaren Björn Wesström till NA.

Läs mer i fredagens NA, papperstidningen!

Fakta: Jerry Bengtson

Född: Den 8 april 1987.

Fullständigt namn: Jerry Ricardo Bengtson Bodden

Längd: 1,87 m.

Vikt: 83 kg.

Lag: C.D.S Vida (Honduras).

Ligadebut: 13 augusti 2007.

Landskamper: 1 A-landskamp för Honduras.

Aktuell: Kommer till Örebro och ÖSK inom några veckor för att träna och träffa klubbens representanter.

Mer läsning

Annons